SPECIALIŞTII ÎN FORAJE ÎŞI DAU ÎNTÂLNIRE LA HDD UNIVERSITY

Evenimentul Vermeer HDD University organizat anual de către RomNed Industrial Foundation, ajuns deja la a șasea ediție, reunește tot mai multe companii specializate în domeniul forajelor și subtraversărilor și tot mai mulți operatori specializați, dornici să afle noutăți despre tehnologii, echipamente și exemple de bune practici în industrie. Anul acesta, evenimentul a avut loc între 2 și 4 februarie la sediul RomNed din Mogoșoaia.

Din dorinţa de a veni în sprijinul clienţilor s-a început acum 6 ani organizarea evenimentului Vermeer HDD University. În cadrul evenimentului sunt prezentate noile tehnologii Vermeer Corp. Tehnica forajului orizontal dirijat, scule şi echipamente pentru foraj orizontal dirijat, lucrări practice, echipamente de detecţie şi folosirea fluidelor de foraj.

Benny Melse, Applications Specialist Vermeer EMEA a devenit o figură familiară a evenimentelor RomNed, venind de fiecare dată în fața operatorilor români cu noi învățături, probleme cu care se confruntă operatorii din alte zone ale Europei şi soluțiile practice identificate împreună cu aceştia. Anul acesta, una dintre tematicile care a atras atenția operatorilor români a fost prezentarea Vermeer InSiteTM, un adevărat instrument ce creşte eficiența, productivitatea şi profitabilitatea în aplicațiile de subtraversare.

Cu module precum BoreAid® design tool, Projects, Mapping, Fleet Edge, Bore Assist, InSiteTM este un ajutor prețios la fiecare etapă a lucrării, de la lansarea comenzii şi până la emiterea facturii. Modulul InSite Fleet le furnizează managerilor de flote informații legate de localizarea exactă a echipamentelor pentru a-I ajuta să-şi eficientizeze operațiunile pe şantier. De asemenea, sistemul emite mesaje de avertizare atunci când trebuie făcută mentenanța sau dacă se detectează o problemă de funcționare, dar şi în cazul în care acesta se află în afara perimetrului de lucru.

Noile modele vedetă ale gamei Vermeer de foreze orizontale dirijate, D23X30 S3 Navigator®, D24X40 S3 Navigator®, D40X55 S3 Navigator® şi D60x90 S3 Navigator® au fost prezentate în cadrul evenimentului. Nouă serie S3 este rezultatul unei munci de cercetare îndelungate a specialiştilor Vermeer, bazată pe cerințele şi nevoile clienților în materie de sisteme pentru forat şi înglobează câteva caracteristici cheie pentru contractorii care lucrează în zonele urbane aglomerate, cum ar fi viteza de lucru, simplitatea în utilizare şi un nivel de zgomot cât mai redus.

În hala de service a RomNed au fost expusă o gamă variată de utilaje şi accesorii, care au făcut dovada capacității şi expertizei companiei în ceea ce privește oferta de soluții complete pentru foraj. Printre acestea, s-a aflat și un nou sistem de reciclare R1000, produs de către compania olandeză SiteTec, Corne Willemsen, director al companiei expunându-le celor prezenți principiile de funcționare, dar și avantajele utilizării unui asemenea sistem în activitatea de foraj orizontal dirijat.

Nu au lipsit nici informațiile despre noul locator pentru detectarea cablurilor de putere și a canalizărilor, nouă serie Falcon F2® de sisteme de localizare de la DCI sau laboratoarele pentru fluide de foraj cu testare și mixare. La acest eveniment sunt binevenite toate companiile care execută lucrări de foraj orizontal dirijat.