Trenchless Middle East 2019

Tehnologiile trenchless sunt din ce în ce mai prezente în Orientul Mijlociu și se încadrează perfect în peisajul orașelor extrem de dezvoltate așa cum este Dubai. În perioada 18-19 februarie a.c. orașul a găzduit cea de-a 11 ediție a Trenchless Middle East, cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor de subtraversare din zona EMEA.

Trenchless Middle East 2019 a reunit reprezentanți de la mai mult de 85 de companii din 16 țări care și-au prezentat produsele și soluțiile. Locația a oferit posibilitatea de expoziție atât de stand-uri interioare pentru echipamente de dimensiuni mici și medii, iar pentru echipamente și mașini de mari dimensiuni a fost pus la dispoziție un spațiu special de expunere la exterior. Conferința ce a durat două zile a fost elaborată în colaborare cu Societatea Internațională pentru Tehnologii Trenchless (ISTT). Pe agenda conferinței au existat prezentări pentru tehnologii de instalare, înlocuire și reabilitare de conducte pentru utilități publice precum apă, gaze, canalizare, dar și pentru fibră optică. Mai mult decât atât conferința a inclus și un program de instruire și formare cu studenți, program susținut și cu ajutorul universităților din Dubai. Acest program a fost lansat cu ocazia ediției din anul 2017 și a fost primit cu mare succes de către toți cei prezenți la eveniment, oferind încă o dată dovadă a faptului că la nivelul comunității locale din Dubai se iau măsuri în perspectivă pentru a asigura aportul de forță de muncă necesar pentru viitor.
Printre speakerii evenimentului s-au numărat reprezentați ai Autorității de Drumuri și Transport (RTA) și ai Autorității de Electricitate și Apă din Dubai (DEWA). De asemenea, la eveniment s-au alăturat companii importante pentru sectorul de tehnologii no-dig: Tracto-Technik GmbH & CO, Herrenknecht AG, Vermeer, Digital Control Incorporated (DCI), International Aramoon Corporation (IAC) şi International Drilling Services (IDS), Institution of Civil Engineers (ICE), Bohrtec GmbH, Apollo Techno International Fzco, TBM Trading Middle East Fzc, Primus Line Gmbh, BKP Berolina Polyester GmbH & Co. Kg etc.
”Adoptarea de tehnici de trenchless (cunoscută și sub numele de NDRC – Crossings Road Non Disruptive) în Orientul Mijlociu a continuat în mod repetat, iar evenimentul Trenchless Middle East este o dovadă a importanței acestor tehnologii în piața de construcții de astăzi.” Paul Harwood Managing Director Westrade Group Ltd.

sdr

Cele mai multe dintre companiile prezente la eveniment și-au prezentat o serie de noutăți. BKP Berolina GmbH & Co. KG, lider mondial în tehnologia furnizării de materiale plastice din rășină armată cu fibră de sticlă (GRP) și sistemele de căptușire (CIPP) pentru reabilitarea conductelor folosind tehnologia trenchless este de peste 20 de ani furnizorul principal pentru municipalitățile locale. Împreună cu partenerul local Aramoon Co. Ltd (IAC) acesta a lucrat pentru reabilitarea a peste 3 km de rețea de canalizare în regiunea Ras Al Khaimah. Colaboarea dintre cele două companii a început în anul 2009 și a făcut posibilă prima instalare de rețea de utilități publice din Arabia Saudită utilizând Berolina Liner.
Un proiect impresionat care a fost prezentat cu ocazia ediției de anul acesta este proiectul Hyperloop, un sistem de transport care va duce călătorii pe distanța dintre Dubai şi Abu Dhabi 87 mile (140 km) în 12 min. De asemenea, Guvernul a aprobat recent un buget de 354 milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului de scurgere a apelor pluviale și a apelor subterane pentru districtele din jurul Aeroportului Internaţional Al Maktoum, Expo 2020 și alte centre urbane. De asemenea, municipalitatea din Dubai a acordat companiei Parsons Overseas Ltd. (SUA) contractul de consultanță şi supraveghere a proiectului în valoare de 12,5 miliarde AED, pentru proiectul tunelului de canalizare.