Vermeer a aplicat pentru tehnologia HDD-Electric

Anul trecut, la începutul lunii decembrie, Vermeer Corporation a anunțat că a achiziționat de la compania Normag tehnologiile forajului orizontal direcțional (HDD) și de gestionare a fluidelor, cu acționare electrică.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Prin această achiziție, Vermmer își asumă drepturile de a dezvolta, fabrica și distribui echipamente HDD și sisteme de management a fluidelor, cu acționare complet electrică, care funcționează în prezent în întreaga Europă, de multă vreme, sub marca Normag.

În calitate de lider mondial în industria HDD și a managementului fluidelor, atunci când a făcut această achiziție, Vermeer a avut în vedere strategia sa de a satisface cererea tot mai mare de echipamente de șantier alimentate cu energie electrică.

Tehnologia HDD cu acționare electrică de la Normag oferă un sistem unic de integrare a acționărilor electrice, care sporește randamentul platformei de foraj și a sistemului de management a fluidelor, în timpul operațiunilor. Atunci când este conectat la rețeaua electrică, sistemul poate funcționa ca un sistem care nu utilizează combustibil. Toate sistemele au fost proiectate astfel încât echipamentele să se încadreze în dimensiunile standard ale containerelor de transport internațional, pentru a reduce amprenta la sol a mașinii, timpul de instalare pe șantier, complexitatea și costurile.

Cu această tehnologie, deja dovedită în operațiuni desfășurate în întreaga Europă, echipa noastră Vermeer are la dispoziție o cale rapidă de a oferta un echipament HDD-Electric care să îi ajute pe operatori să-și controleze mai bine costul operațiunilor și impactul asupra șantierului, prin utilizarea redusă a combustibilului, emisii aproape de zero, zgomot limitat și o amprentă la sol mai mică a echipamentului”, spunea Jason Andriga, Președinte și CEO la Vermmer. „Această investiție vine în sprijinul strategiei de înnoire și dezvoltare a produselor noastre, concepute pentru a ajuta continuu clienții să își optimizeze eficiența pe șantier și să limiteze în același timp impactul asupra mediului.”

Tehnologia HDD-Electric concepută de Normag este dezvoltată de mai bine de opt ani, în Olanda. Aceasta a fost creată special pentru a ajuta companiile să se conformeze reglementărilor europene privind transportul echipamentelor și lucrul pe șantier și să își îndeplinească obiectivele de reducere a impactului asupra mediului și a locului de muncă. Cu instalațiile de foraj și echipamentele pentru managementul fluidelor de la Normag au lucrat în ultimii ani clienți din întreaga Europă. Deoarece acestea sunt pregătite și testate pentru piața europeană, Vermeer se va concentra la început pe introducerea produselor în baza de clienți europeni, pentru a sprijini proiectele de infrastructură subterană, de diametru mare. Produsele vor fi comercializate sub marca Vermeer, în parteneriat cu dealerii Vermeer.

Toate produsele, departamentul de proiectare, marketingul și producția, se vor muta imediat la sediul central Vermeer EMEA din localitatea Goes, Olanda. Vermeer și-a propus ca până la sfârșitul anului 2021, primele sale instalații HDD-Electric și echipamente cu acționare electrică pentru managementul a fluidelor să intre în producție și să fie pregătite pentru distribuție în Europa. Primele produse vor include, probabil, un sistem construit în jurul unei instalații HDD de 120 t, un regenerator de fluid de 2.500 l și o pompă de înaltă presiune. De asemenea, în primul an de producție, compania intenționează să ofere sisteme suplimentare de fluide, stabilind o gamă de regeneratoare cu capacități de curățare de la 750 l/min la 3.000 l/min.

Pe măsură ce produsele se vor impune pe piața europeană, Vermeer va căuta să le introducă pe piețe cheie din întreaga lume, acolo unse se solicită sisteme cu acționare electrică, inclusiv în America de Nord și Australia. Intenția este de a aduce produsele pe aceste piețe în următoarele 24 – 36 de luni.