Dantec Robotics – Partenerul ideal pentru reabilitarea conductelor cu tehnologii moderne trenchless

Utilizarea tehnologiilor trenchless devine din ce în ce mai mul t o necesitate şi nu doar o noutate, adiacentă, plasată alături de cele tradiţionale. Dantec Robotics are obiectivul de a aduce pe piaţa din România tehnologii inovative dar mai ales know-how-ul dobândit de-a lungul anilor.

Sectorul trenchless a devenit foarte vast, oferind multiple soluţii relining pentru aceeaşi problemă. Această situație poate provoca adesea confuzie pentru utilizatorul final, precum şi adoptarea de soluții necorespunzătoare. Obiectivul firmei nu este doar acela de a introduce tehnologii noi, ci acela de a oferi clienţilor soluţia ideală pentru fiecare etapă a procesului de reabilitare. De aceea Dantec Robotics oferă în primul rând consultanţă deoarece beneficiază de o colaborare fructoasă cu unii din cei mai importanţi producători din acest sector. În plus directorul general, Dante Scremin, are o experienţă de peste 10 ani în domeniul reablitarii conductelor cu tehnologia C.I.P.P. (Cured In Place Pipe) în Italia, Franţa şi Elveţia.

DANTEC ROBOTICS ARE CAPACITATEA DE A FURNIZA SOLUŢIA IDEALĂ PENTRU ORICE EXIGENŢĂ SPECIFICĂ

Fie că vorbim de reabilitare punctuală sau de reabilitare completă, Dantec Robotics oferă toată gama de instrumente şi servicii prin polimerizare:

Cămăşuire prin inversie cu abur sau apă fierbinte;

Cămăşuire cu raze UV;

Cămăşuire prin pulverizare.

BOSS 150 IV (5)

Prin aceste tratamente se poate reabilita orice tip de conductă pe orice diametru cuprins între DN 50 mm şi DN 2000 mm: PVC -U, plastic, polietilenă de înaltă densitate PE-HD, ciment, ciment armat, argilă refractară, ciment armat cu fibre, fier, oţel.

Pentru video inspecţie Dantec Robotics oferă de la simpla cameră push rod până la sisteme complexe cum ar fi tractoarele de video inspecţie dotate de camere rotante cu laser şi software pentru efectuarea măsurătorilor în interiorul conductelor: măsurarea crăpăturilor, inspecţia racordurilor, gradul de înclinare şi de ovalizare al conductei. Toate aceste măsurători se regăsesc în raportul elaborat în format PDF conform standardelor Uniunii Europene, protocolul EN-13508-2. Dantec Robotics propune şi maşini de înaltă presiune ce pot fi montate pe mici platforme, pick-up-uri sau vehicule comerciale. Flexjet II este o maşină cu motor pe benzină ce dezvoltă 150 de bar şi 60 de litri pe minut având dimensiunile unui Euro Pallet.

Compania IMS Robotics GmbH lucrează în domeniul tehnologiilor moderne de mediu din 1992. Este specializată în dezvoltarea, ingineria şi fabricarea de roboţi (freze) pentru reabilitarea canalizărilor, roboţi de tăiere cu apă cu presiune de peste 2000 bar, sisteme de întărire liner UV şi trenuri UV.

Cu peste 1500 de sisteme robotizate vândute, IMS Robotics este liderului pe piaţa mondială ca furnizor de roboţi pentru conducte mici şi mijlocii. Frezele, de tip push rod sau motorizate, pot lucra în diametre cuprinse între DN 70 mm şi DN 1000 mm şi sunt folosite pentru redeschiderea racordurilor post relining, pentru curăţarea canalizărilor pre relining, pentru îndepărtarea materialelor ce pot obstrucţiona funcționarea corespunzătoare a conductelor.

În funcţie de capul vidia robotul poate tăia PVC, plastic, ciment, ciment armat, fier, oţel, liner pentru o intervenţie sigură şi precisă. IMS Robotics propune sisteme complete pentru reabilitarea cu liner UV şi trenuri UV în funcţie de gama de diametre în care se lucrează. Aceste soluţii sunt personalizate în funcție de necesităţile clientului.

Compania Boldan produce toate echipamentele necesare reabilitării conductelor cu liner prin inversie. Unităţi de impreganare, bancuri de impreganre, unităţi creare vacuum, compresoare, generatoare, unităţi de încălzire, unităţi de inversie.

Furnizează materiale cum ar fi liner one size sau flexibil prin inversie, reparaţii punctuale, reparaţii coturi sub formă de T şi Y, răşini epoxidice. Boldan produce şi maşini tip miller de diferite măsuri pentru deblocarea conductelor cu ajutorul lanţurilor de tăiere cu cap vidia sau a discurilor de tăiere.

WhatsApp Image 2020-05-25 at 14.17.14

Daniel Bostan, Area Manager Italia & Romania Dantec Robotics

„Într-un sector în cretere rapidă, cum ar fi reabilitarea trenchless, este esenţial să se ofere un serviciu profesional de garanţie, asistenţă şi training post-vânzare. Tehnicienii Dantec Robotics sunt instruiţi de către companiile producătoare, astfel, societatea poate garanta un timp foarte scurt de intervenţie pentru o asistentă de calitate. În plus compania oferă toate aceste servicii în limba romană şi organizează vizite demonstrative cu echipamentele şi roboţii disponibili în orice zonă din România.”