Noutățile Ditch Witch prezentate la Barcelona

In perioada 25-26 octombrie compania Ditch Witch și-a așteptat clienții și angajații la întâlnirea anuală din Barcelona, ocazie cu care a prezentat noile produse din portofoliu. Peste 350 de participanți, din Europa și Orientul Mijlociu, au luat parte la eveniment. În cadrul evenimentului au fost prezentate în premieră utilajul de foraj orizontal JT24 și încărcătorului frontal SK3000.

Echipamentul JT24 este extrem de ergonomic, pentru că au fost integrați toți indicatorii de control într-un singur display, inclusiv sistemul de localizare. Tehnologia este, de asemenea, schimbată: utilizarea sistemelor recent dezvoltate permite operatorului să monitorizeze poziția exactă a tuturor elementelor de foraj orizontal. Datorită acestui lucru, în ciuda creșterii presiunii, munca nu trebuie întreruptă și nu trebuie totul resetat și repornit. Cu noul echipament, ne bazăm pe automatizare pentru a elimina, pe cât posibil, erorile umane.

Întotdeauna ne gândim la nevoiele actuale ale clienții noștri. Am constatat că au nevoie de un echipament de foraj orizontal de mare putere pentru a putea realiza proiecte mai mari fără a fi nevoie de o mașină de 9 tone. Am observat această nișă, care apare în principal din numărul tot mai mare de comenzi pentru rețele de fibră optică și am decis să răspundem la această cerere.” a declarat Corey D. Maker, Product Manager Ditch Witch

În prezent cele mai multe proiecte pentru care sunt solicitate echipamente de foraj orizontal sunt cele pentru instalarea rețelelor de fibră optică. În acest segment echipamentele JT10 și JT20 sunt cele mai folosite, mai ales în zonele urbane. Pe viitor locul acestora va fi preluat de JT24 ce aduce și un regim de putere mai mare, fiind astfel soluția ideală și pentru instalarea rețelelor de apă și gaze.

Cu ocazia evenimentului de anul acesta, Ditch Witch a prezentat și noua versiunea a încărcătorului frontal SK3000. Acesta a fost optimizat pentru a lucra în șantiere mici, având o lățime de 147 cm și o înălțime de 3 m. Capacitatea de încărcare este de 1.407 kg, ceea ce face posibilă ridicarea unei greutăți foarte mari cu un echipament extrem de compact și ușor manevrabil. De asemenea, toți cei prezenți la eveniment au putut vedea și oferta pentru produsele Subsite, HammerHead și American Augers.

Ditch Witch a pregătit și un moment de divertisment pentru oaspeți lor: echipele naționale au putut participa la așa-numitul Rodeo HDD. Echipele din Suedia, Italia și Polonia au concurat anul acesta. Pe locul secund în cadrul competiției s-a clasat echipa din România.

Primul utilaj de foraj orizontal American Augers, livrat de Defigo Ltd în Bulgaria

Defigo Ltd este o companie de succes ce activează în sectorul de vânzări de echipamente de subtraversare. Începând cu anul 2010, compania este reprezentantul oficial pentru Bulgaria al echipamentele Hammerhead și Ditch Witch – lideri mondiali în dezvoltarea tehnologiilor fără săpătură (trenchless). De asemenea, Defigo Ltd comercializează și utilaje American Augers, care proiectează și produce mașini de mari dimensiuni pentru lucrări trenchless. Recent, Defigo Ltd a intermediat livrarea în Bulgaria a primului utilaj de foraj orizontal dirijat (HDD) de la American Augers, model 60-1200.

Instalația HDD model 60-1200 de la American Augers este foarte potrivită pentru instalarea în subteran a conductelor de gaz și pentru alte proiecte, legate de instalarea țevilor. Se pot instala conducte cu diametrul nominal cuprins între 610 mm (24 inch) și 1524 mm (60 inch), iar pentru această operațiune forța maximă de tracțiune / împingere, dezvoltată de mașină, ajunge la 554 de tone. Mașina este prevăzută cu un motor Volvo, ce dezvoltă o putere de 175,44 CP (129 kW) și este conform cu norma de poluare americană EPA Tier 4 Final. Masa totală a mașinii este de 13.807 kg.

Domenii de utilizare și beneficii:

Instalațiile HDD model 60-1200 de la American Augers pot fi utilizate pentru lucrări în următoarele domenii:

– comunicații;

– alimentarea cu apă;

– transportul și distribuția de gaze,

– sisteme de canalizare;

– instalarea de cabluri;

– rețele de drenare.

Avantajele utilizării instalației HDD model 60-1200 de la American Augers constau în:

– un control facil al utilajului în timpul operării;

– posibilitatea efectuării de lucrări trenchless în aproape toate categoriile de soluri;

– posibilitatea de instalare a conductelor de diametre diferite.

Principiul de funcționare

Pentru executarea unui proiect dat, instalația de foraj orizontal dirijat este coborâtă într-o groapă de lansare, de unde se începe efectuarea forajului. Pentru siguranța lucrării, calea de rulare pe care este instalat utilajul este ancorată la sol sau la o platformă de beton prin intermediul unor stâlpi, scoabe sau cu organe de asamblare mecanice. Mașina, deplasându-se pe șinele cu cremalieră ale căii de rulare, împinge tronsonul de conductă prin sol, iar în timpul acesta, materialul excavat de capul de forare, dispus în fața conductei ce trebuie instalată, este împins în spate, prin conductă, de un șurub fără sfârșit, evacuarea materialului excavat făcându-se în groapa de lansare. Capul de forare și șurubul fără sfârțit sunt acționate de un cuplaj instalat la partea frontală a utilajului.Tronsoanele de conductă se sudează succesiv, pe măsură ce sunt împinse în sol. În fiecare tronson de conductă, înainte de a fi sudat de celălalt tronson, este instalat un șurub fără sfârșit care este cuplat cu cel din conducta din față. În sol normal, instalarea conductelor prin efectuarea de găuri de foraj orizontale folosind instalația HDD model 60-1200 de la American Augers este de trei ori mai productivă în comparație cu alte metode (foraj, presare, etc.), deoarece nu mai sunt necesare lucrări de forare pilot, mărirea succesivă a diametrului găurii sau utilizarea de fluide de foraj speciale.

Echipamente și accesorii

Un alt factor care contribuie la realizarea unor performanțe ridicate a modelului 60-1200 de la American Augers, este capul de forare, situat la capătul din față al conductei. Capetele de forare folosite pot fi de diferite tipuri, funcție de caracteristicile geologice ale solului în care se efectuează lucrarea. Adaptoarele de țevi și de cap de forare pentru acest model de foreză sunt cele mai bune din industrie, permițând nivelarea și ajustarea. Țeava este centrată pe ele și astfel nu se pierde timp pentru reglare și poziționare, iar productivitatea lucrului crește. Completarea utilajului 60-1200 cu o structură de cale de rulare cu facilitează poziționarea și reglarea înclinării potrivite a utilajului înainte de a începe lucrarea de forare a solului. Secțiunile de lungime diferită ale căii de rulare oferă libertatea de a alege tronsoane de conductă de diferite lungimi, care nu necesită mult spațiu pentru transport și pot fi asamblate cu ușurință cu sudură pe șantier.

Personalul de lucru, avantaje și performanță

Pentru operarea instalației sunt necesari un operator al mașinii și o persoană ca personal auxiliar, pentru asamblarea șurubului fără sfârșit și a capului de forare.

Avantaje:

– asamblare ușoară;

– cost redus de exploatare;

– siguranță în exploatare;

– fiabilitate.

Instalarea unei conducte pe o distanță de 40 m poate fi executată într-o zi (exclusiv pregătirea gropii de lansare).