Smart City vs. Pandemie

Joi, 21 mai, începând cu ora 14:00, Asociația Română pentru Smart City va susține un webinar cu tema ”Smart City vs. Pandemie”, privind răspunsul orașelor din România la criza actuală. Evenimentul va fi moderat de președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu și va putea fi urmărit live, pe Facebook.

Pandemia de COVID-19 a afectat populația la nivel global, aducând schimbări drastice modului de viață al cetățenilor și punând presiune pe administrațiile centrale și locale pentru o gestionare cât mai eficientă a situației și a resurselor locale. Webinarul are scopul de a aprofunda modul în care administrațiile locale din România au reacționat la o situație neprevăzută și care sunt planurile de redresare a comunităților.

La nivel administrativ, s-a putut observa în această perioadă o tendință de digitalizare accelerată a instituțiilor și serviciilor publice oferite de acestea. Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi îndreptate și către oportunitățile de dezvoltare, apărute ca un efect benefic al crizei, și beneficiile aduse de implementarea conceptului de Smart City la nivelul comunităților: digitalizarea instituțiilor publice, soluții de mobilitate urbană adaptate noului context, riscuri și oportunități de dezvoltare economică, soluții de protecție a mediului ș.a.m.d

Invitații confirmați până în prezent sunt Constantin Tomescu, viceprimar al Sectorului 6, București, Ioan Gâf-Deac, Director General al Direcției de Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei Sectorului 4, București și Liviu Stanciu, expert elaborare strategie Smart City din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

În cadrul webinarului vor fi prezentate și rezultatele studiului realizat de Asociația Română pentru Smart City privind măsurile implementate în 80 de primării, consilii județene și prefecturi, pe perioada stării de urgență.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Asociației Române pentru Smart City și pe paginile de Facebook ale partenerilor.

Pagina evenimentului poate fi accesată aici: https://www.facebook.com/events/2882029948579295/

Partenerii evenimentului: Dell Technologies, Vauban, Dewatering & Silent Piling.

Eveniment susținut de: Institutul pentru Libertate și Democrație, Alba Iulia Smart City, Romania Green Building Council, Universitatea Ecologică din București, Centrul de antreprenoriat UPBizz, Trenchless, DevTalks, RoHealth.

Parteneri media: Ziarul Bursa, Ziare.com, Business24, Business Review, Financiarul.ro, Revista Succesul, Trenchless România, Mașini și Utilaje, Matek.ro, Instal News, Transilvania Business, Smart City Magazine.

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) este principala organizație a Industriei Smart City din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din țară. Organizația se bucură de recunoaștere internațională, fiind membră în diferite organizații, comisii consultative, grupuri de lucru și este partener în programe naționale și internaționale alături de cele mai importante corporații implicate în proiecte de Smart City.