TEHNO WORLD, tevi cu aplicabilitate în tehnologiile de foraj fără săpătura deschisă

Ţevi din PEHD cu perete dublu coextrudat, în gama de diametre 110 mm – 1200 mm,  PN6÷PN25,sunt fabricate conform normei SR EN 12201-2:2011+A1:2013.Pereteledublu se obţine prin procedeul de coextrudare continuă. 

Cei doi pereţi sunt din polietilenă de înaltă densitate:peretele interior PE100 RC de culoare neagră reprezintă aproximativ 90% din grosimea totală de perete şi peretele exterior PE100 RC de culoare albastră reprezentând aproximativ 10% din grosimea totală de perete.

Ţevile din polietilenă cu pereţi dubli din PE 100 RC(rezistente la propagarea fisurilor), sunt utilizate atât pentru reţele de alimentare cu apă potabilă, cât şi pentru reţele de transport a apei brute (apă meteorică, apă subterană, apă din râuri, lacuri, etc.) înaintea procesului de tratare, ţevile PE 100 RC pot fi utilizate de asemenea în sistemele de stingere a incendiilor cu hidranţi, proiectate conform standardelor naţionale, precum şi în cadrul sistemelor de conducte pentru aplicaţii industriale conform standardului EN ISO 15494 şi standardului ISO/TR 10358, datorită rezistenţei chimice sporite a materialului.

Ţeava din polietilenă PE 100 RC se recomandă pentru instalare prin metode alternative de pozare sau prin pozare clasică în tranşee, foraj direcţional şi reabilitare conducte existente. Aceste conducte sunt foarte rezistente la propagarea fisurilor la acţiunea sarcinilor ridicate, astfel asigurând o creştere a timpului de viaţă.

Metodele alternative de pozare sunt mult mai economice atât din punct de vedere financiar cât şi din punct de vedere al timpului alocat unei lucrări.

  • Țevi din PEID cu strat protector exfoliabil PP

Țevile în gama de diametre 63 mm – 630 mm, PN6÷PN25, au un perete interior PE100 sau PE100 RC și un strat protector exfoliabil la exterior. Aceste ţevi sunt fabricate conform normei SR EN 12201-2:2011+A1:2013 anexă C şi ISO 3126 .

Aceste conducte sunt foarte rezistente la propagarea fisurilor sub acțiunea factorilor mecanici și asigurã astfel o creștere a duratei de viațã în condițiile unui stres mecanic ridicat.

Prezența stratului exfoliabil din PP conferã o deosebitã siguranțã a produsului de bazã la acțiunea radiațiilor UV și altor factori mecanici (de exemplu zgârieturile).

La cerere țevile pot fi livrate cu un fir metalic preinstalat între peretele PEHD și peretele PP.

Acesta este destinat detecției rețelelor montate sub pãmânt, cu ajutorul detectorului de metale.

Avantaje faţă de țeava convențională

  • Protecție sporitã la deteriorare mecanicã, în special zgâriere și înțepare

Stratul protector este destinat protecției țevii în timpul manipulãrii, transportului și instalãrii. Acesta permite instalarea țevii prin metode convenționale (sunt deschis) fãrã pat de nisip dar și prin tehnologii No Dig. În cazul unor deteriorãri accidentale ale stratului protector, acestea sunt vizibile datoritã diferenței de coloare dintre cele douã straturi.

  • Sudură fără defecte

Protejarea țevii de zgârieturi și impuriãți exclude riscul defectelor de îmbinare prin sudură cap-cap sau electrofuziune.

  • Costuri de instalare mai mici

Eliminând nisipul și manoperă aferentã costurile de montaj scad.

  • Protecție crescutã la UV

Datoritã rezistenței crescute la radiațiile UV ale stratului de protecție, perioada de depozitare este dublã fațã de cea pentru țeava fãrã protecție.

  • Lipsa contaminării

Stratul exterior din PP protejeazã împotriva contaminãrii cu murdãrie și oxidare pe toatã perioada de manipulare, transport și montaj.

  • Detecția Țevii

Firul metalic permite detectarea traseului țevilor cu ajutorul unor echipamente specifice, fãrã a fi nevoie de sãpãturã.