STEEL AND TECHNOLOGY

Salzgitter AG este unul dintre grupurile industriale germane cu o îndelungată tradiţie în industria oţelului, ce accede până la mijlocul secolului al XIX-lea şi chiar mai înainte. „Steel and Technology” a fost şi a rămas pentru Salzgitter AG o filozofie şi un mod de viaţă.

Oţelul este mai mult decât un material. Îl întâlnim în fiecare aspect al vieţii noastre, pentru că este infinit adaptabil. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care în majoritatea domeniilor industriale s-a produs o revoluţie atunci când, în anul 1885, fraţii Reinhard şi Max Mannesmann au inventat primul procedeu de laminare a ţevilor de oţel fără sudură şi, 10 ani mai târziu, au început să fabrice şi ţevi de oţel sudate longitudinal. După mai bine de un secol de când a început producţia de ţevi de oţel, numele de Mannesmann a devenit în întreaga lume sinonim cu ţevile de oţel de înaltă calitate.

În secolul XX, procesele de producţie şi structurile corporatiste s-au dezvoltat şi s-au schimbat în mod semnificativ, astfel că nu este de mirare că, în anul 2000, compania Mannesmann, între timp cu capacităţi de producţie extinse, după fuziunea cu companiile Hoesch şi Fuchs, a trecut sub umbrela Grupului Salzgitter sub denumirea, din anul 2008, de Salzgitter Mannesmann Line Pipe GmbH, denumire care subliniază atât produsul cât şi calitatea de membru al Grupului Salzgitter.

Astăzi, Salzgitter Mannesmann Line Pipe este una dintre cele mai cunoscute companii la nivel mondial în ceea ce priveşte producţia de ţeavă sudată pe generatoare, prin inducţie, cu curenţi de înaltă frecvenţă. Această tehnologie ultramodernă de sudare a fost şi este folosită cu succes pentru producţia de ţevi cu diametrul de la 4,5″ la 24″ şi grosimea peretelui ţevii de până la 1″, folosite în aplicaţii solicitante din punct de vedere tehnic, pentru presiuni de operare mari şi în condiţii de mediu severe, ca de exemplu: conducte pentru transportul petrolului, a gazelor naturale, a apei potabile, conducte pentru sisteme de canalizare, de deversare, conducte de termoficare pentru distanţe lungi şi ţevi standardizate, cu secţiune transversală circulară, pătrată sau dreptunghiulară, ce constituie elemente structurale indispensabile pentru orice construcţii metalice. De asemenea, compania produce ţevi pentru industria petrolieră,
industria chimică, construcţia de instalaţii, precum şi o diversitate de fitinguri şi accesorii pentru ţevi, oferind, totodată, şi servicii conexe de consultanţă tehnică din faza de proiectare şi până în faza de instalare a conductelor, pe şantier.

Institutul de Cercetare Salzgitter Mannesmann, parte a Grupului Salzgitter, menţine în permanenţă contacte strânse cu centrele de producţie proprii, din localităţile Hamm şi Siegen, situate în regiunea industrială centrală a Germaniei, cât şi cu instituţiile naţionale şi internaţionale de profil, scopul fiind îmbunătăţirea continuă a procesului de sudare a ţevilor pe generatoare, prin inducţie, cu curenţi de înaltă frecvenţă, promovarea şi sprijinul în dezvoltarea de noi produse în beneficiul clienţilor.

Ca parte a „Business Unit Energy” din cadrul Salzgitter AG şi dispunând de un sistem de management al calităţii integrat, ce se extinde de la producţia de oţel până la livrarea de ţeavă ca produs finit, Salzgitter Mannesmann Line Pipe GmbH s-a angajat să se distingă în mod deosebit în domeniul producţiei de ţevi, printr-o abordare obiectivă a cerinţelor şi serviciilor solicitate de client, fiind un partener de încredere în desfăşurarea proiectelor actuale şi viitoare.

Gama de fabricație cuprinde:
• Diametrul exterior între 114,3 mm (4,5”) şi 610 mm (24”);
• Grosimea de perete până la 25,4 mm (1”) şi lungimea țevilor până la 18 m;
• Căptuşeală interioară din răşini epoxidice sau mortar de ciment;
• Acoperire/izolație exterioară din plastic MAPEC®:
– Acoperire din polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP), la cerere cu strat exterior din mortar de ciment (FCM-S) armat cu fibra sau GRP
– Alte tipuri de acoperiri multi-strat combinate cu strat exterior din polietilenă (PE) şi polipropilenă (PP) sau din polietilenă şi poliamidă (VESTAMID®)

Sistemul este completat de MAPUR®, răşina turnată brevetată de la Salzgitter Mannesmann Line Pipe destinată aplicării pe şantier. Oricare ar fi soluția de acoperire, aceasta asigură o protecție mecanică eficientă şi eficace în zona îmbinărilor.

Referinte pentru lucrari în care s-a folosit țeava cu izolația în profil T și ciment armat cu fibră de sticlă, ca protecție mecanică:
• Aeroportul din Frankfurt am Main, Germania: 508 x 8,0; otel L245NB/ conducta de gaz; lungime cca. 1000 m; anul 2011
• Orasul Lübeck, Germania: 323,9 x 5,6; otel St. 37.0 / conducta de apă; lungime cca. 900 m; anul 2012;
• ÖAG, Luxemburg: 323,9 x 4,0; oțel L235 / conducta de apă; lungime cca. 2200 m; anul 2013;
• Air Liquide, Belgia: 323,9 x 8,0; otel L360NB/ conducta de gaz; lungime cca. 850 m; anul 2013;
• Aquapipe Belgia: 323,9 x 4,0; otel L235/ conducta de apă; lungime cca. 2100 m; anul 2013;
• MITNETZ Halle, Germania ; 323,9 x 5,6; oțel L245N / conducta de gaz; lungime cca. 1450 m; anul 2015.