BAM CONSTRUCȚII SPECIALE

SC BAM CONSTRUCŢII SPECIALE SRL este o companie de construcţii ce se bazează pe putere de lucru, o echipă tânără şi ambiţioasă, cu o vastă experienţă în montarea palplanşelor metalice şi PVC. BAM CONSTRUCȚII SPECIALE in ianuarie 2021 livrează şi montează palplanşe metalice laminate şi PVC. Palplanşele reprezintă o soluţie pentru protecţia malurilor, la realizarea pilelor de pod, a fundaţiilor de blocuri, dar şi pentru sistemele de îndiguiri şi bariere necesare evitării infiltrării substanţelor toxice din solurile contaminate.

Palplanşele pe lângă faptul că au volum şi greutate redusă, acestea nu ruginesc, nu se corodează şi nu prezintă risc pentru organismele din apă. În comparaţie cu alte soluţii de protecţie şi susţinere de maluri, palplanşele se montează mult mai repede şi au garanţie pe viaţă. De asemenea, sunt recuperabile şi se pot refolosi la alte proiecte.

În ceea ce priveşte echipa BAM CONSTRUCŢII SPECIALE, aceasta este alcătuită momentan din doi operatori şi un site manager, toţi cu experienţă în baterea/scoaterea palplanşelor atât cu excavatorul cât şi cu macaraua. Deţin un excavator şenilat de 30 tone Hitachi cu 3 braţe şi un vibrociocan fabricaţie 2021 destul de puternic ce permite să se efectueze lucrări cu palplanşe în lungimi de până la 10 m. Când se solicită palplanşe de lungimi mai mari se folosesc o macara şi un vibrociocan aferent cu unitate hidraulică proprie.

Printre proiectele realizate în primul an de activitate al companiei enumerăm: extindere fabrica Tehnoworld, jud. Suceava (incintă cu peste 1200 palplanşe de 4 m, 6 m şi 8 m lungime), realizare incintă pod, jud.Timiş (incintă cu palplanşe de 8 m lungime), susţinere mal Viişoara, jud. Dâmboviţa (zid palplanşe IBO de 7 m lungime), susţinere maluri fundaţii blocuri Ateneo Residence Timişoara (2 ziduri palplanşe de 8 m lungime), incinte susţinere piloni pod Corbii Mari, jud. Dâmboviţa (4 incinte palplanşe de 6 m lungime), zid/ baraj susţinere apă pentru reparaţie stăvilar în Drașov, jud. Alba (palplanşe de 5 m lungime montate în lac piscicol). În ceea ce priveşte modelele palplanşelor montate până acum putem spune că s-au montat aproape orice tip de palplanşe: U, Z, IBO, PVC.