Ditch Witch® AT40 All Terrain – performațe optimizate de forare în «Hard Rock»

Următoarea generație a echipamentului de foraj direcțional Ditch Witch® AT40 All Terrain, a fost concepută ca o versiune avansată a sistemelor de foraj Ditch Witch® All Terrain, fiind optimizată pentru a oferi în lucrările de foraj executate în roci dure, performanțe și productivitate de vârf și un control îmbunătățit.AT40 Header 

Pentru a spori eficiența antreprenorilor în timpul lucrărilor de forare direcțională, compania Ditch Witch® din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, parte a companiei mixte Charles Machine Works, a lansat pe piața de specialitate noul echipament AT40 All Terrain, de forare orizontală direcțională (HDD). Echipamentul, cu un design actualizat, dispune de un sistem avansat de foraj, cu două țevi, ce oferă mai multă putere la foraj și un cuplu cu 33% mai ridicat la sapa de forare decât concurența.

Noul sistem optimizat de foraj din gama All Terrain, include mai multe modele în curs de brevetare, care asigură o îmbunătățire a operațiunilor executate în puțul de foraj. Țeava interioară acționează ca un motor mecanic asupra sapei de forare, în timpul forării, în timp ce țeava exterioară împinge sapa de forare spre înainte și conduce prăjina de foraj. În timpul forării, țeava externă transmite cuplul maxim de la mașină la sapa de forare. Noul design al celor două țevi oferă un sistem de injectare sub presiune înaltă a fluidului de foraj, ce îndeplinește concomitent și funcția unui agent de ungere, care sporește durabilitatea sapei de forare și îmbunătățește schimbarea direcției de forare în condiții dificile, unde strauctura geologică este formată din roci dure. Roca poate fi forată cu un volum mai scăzut de fluid, ceea ce reduce impactul asupra mediului. Pentru îmbunătățirea într-o mai mare măsură a posibilității de schimbare a direcției de forare și pentru optimizarea debitului de fluid de foraj, o conexiune patentată și fiabilă All Terrain reduce riscul de avariere a prăjinii de foraj.

Performanța ridicată de forare și un control mai eficient în timp ce se schimbă direcția de forare, fac ca AT40 All Terrain să fie în acest domeniu o mașină de top, fiabilă și puternică”, declara Seth Matthesen, Director de Produs – echipamente de forare orizontală dirijată. „Echipamentul nu numai că ameliorează productivitatea și sporește puterea, dar el și utilizează caracteristici de ultimă generație pentru a oferi informații operaționale precise și a menține operatorii productivi, profitabili și disponibili pentru fiecare lucrare.”

Sistemul All Terrain este prevăzut cu o carcasă robustă RockMaster®, de protecție a componentelor sapei de forare, inclusiv cele electronice, proiectată pentru a oferi performanțe superioare de forare. Concepția modulară face carcasa adaptabilă la două dimensiuni diferite de sape de forare, permițând o conexiune normală cu filet API de 2,875 și 3,5 inch. Cu un design patentat, flanșa-arbore poate fi mai ușor înlocuită și cu costuri mai scăzute. De asemenea, noua carcasă are caracteristici tehnice exclusive: etanșare dublă și rulmenți de mare capacitate, pentru o durată de viață sporită, o fiabiliate superioară și o întreținere minimă. În comparație cu modelele anterioare, această caracteristică de proiectare dublează intervalele de mentenanță.

Echipamentul HDD Ditch Witch® AT40 All Terrain este disponibil cu opțiuni de prăjini de forare durabile, pentru a răspunde provocărilor oricărui șantier, inclusiv unele în curs de brevetare: All Terrain Flush, Power Pipe® HD Fluid Miser® II, Power Pipe HD Unlined și Forged HIWS1.

AT40 Secondary

AT40 All Terrain beneficiază de aceleași caracteristici de generație următoare ca și modelul standard JT40 All Terrain, pentru creșterea productivității și pentru a oferi cele mai bune performanțe din clasa sa. Modelul este echipat cu un motor diesel Cummins® Tier 4, ce dezvoltă 160 CP putere-brută și oferă o forță de tracțiune peste 18.000 kgf. Eficiența sporită de forare este asigurată de o cutie de viteze cu două trepte, care asigură un cuplu de aproximativ 760 kgfm. Pentru a asigura un debit ridicat de fluid de foraj de la pompă la sapa rotativă de forare, uUnitatea de forare este echipată cu o pompă de noroi ce asigură un debit de 70 gpm, la o presiune de 1.100 psi.