Economii masive de CO2 la producerea căptușelilor de țevi din GRP prin SAERTEX-LINER® UPgreen

Reabilitarea conductelor fără șanțuri cu căptușeli de țeavă din GRP întărite UV face posibilă o reabilitare ecologică a sistemelor de conducte. Pe lângă poluarea fonică redusă și lucrările de excavare minimizate, reabilitarea conductelor prin tehnologii no-dig eliberează mai puțin CO2 decât construcția prin metoda clasică de excavare. SAERTEX multiCom® stabilește acum etape suplimentare pentru a economisi și mai mult CO2 cu această tehnologie ecologică și pentru a-și face gama de produse și mai durabilă.

Împreună cu Scott Bader, unul dintre partenerii săi strategici, compania a implementat acum o inovație semnificativă în producția durabilă a căptușelilor de țevi din GRP: SAERTEX-LINER® UPgreen.

Tehnologia UPgreen descrie o optimizare durabilă a procesului în producția de căptușeli armate cu fibre de sticlă. Pentru impregnarea SAERTEX LINER® efectuată la fabrică, SAERTEX multiCom se bazează pe rășini poliesterice nesaturate (rășini UP) de la Scott Bader, care sunt fabricate cu o nouă metodă de producție ecologică. Din ultimul trimestru al anului 2020, 70% din rășinile UP furnizate au fost deja produse cu noua tehnologie. Drept urmare, doar în ultimul trimestru al anului 2020, 270.000kg de CO2 au fost deja demonstrați în mod demonstrabil, cu aproximativ 160.000 de metri funcționari vânduți. Aceasta corespunde amprentei de CO2 a 723 de zboruri de la Frankfurt pe Main la New York.

„Noul SAERTEX-LINER® UPgreen are ca rezultat o economie totală de CO2 de peste un milion de kilograme de CO2 pe an pe care dorim să o realizăm împreună cu clienții noștri”, spune Kai Diecks, Director General SAERTEX multiCom. „UPgreen este un pas important către mai multă durabilitate, iar mulți alții urmează să urmeze în curând.”

Tehnologia UPgreen este utilizată pentru toate produsele SAERTEX-LINER-urile care utilizează rășini UP. Aceste căptușeli de țevi din GRP sunt utilizate pentru reabilitarea fără șanț a canalizărilor și conductelor municipale. Schimbarea ecologică a sistemului de rășină UP nu are impact asupra proprietăților tehnice ale produselor. Prin urmare, clienții nu trebuie să ia în considerare modificările tehnice pentru proiectele lor. În plus, toate evoluțiile ulterioare sunt în armonie cu toate aprobările de produse existente la nivel global, astfel încât acestea rămân valabile ca înainte. Până în prezent, SAERTEX multiCom a lansat tehnologia UPgreen în Europa. China și SUA vor urma în viitor.

Rezultatele verificabile în optimizarea CO2 de la SAERTEX-LINER® UPgreen sunt transmise de către SAERTEX multiCom clienților săi în fiecare trimestru. Clienții primesc un certificat în acest scop cu un calcul individual al economiilor de CO2 pentru comenzile lor în perioada respectivă.