JT20 de la DITCH WITCH

Pentru a dezvolta o nouă unitate de foraj direcțional, special dedicată șantierelor urbane și locurilor de muncă aglomerate, Ditch Witch a reproiectat popularul model JT2020 pentru a crea modelul JT20. Dispunând de mai multă putere ambalată într-un gabarit compact și de noi caracteristici, cum ar fi un mod mai ușor de utilizat de forare și un ecran LCD ce vă ajută să economisiți timp, JT20 garantează operatorilor că se poate lucra mai rapid pentru instalarea utilităților, pentru a face față lucrului pe mai multe șantiere.

Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANU

Unitatea de foraj direcțional JT20 de la Ditch Witch a fost proiectată să combine într-un gabarit compact, un raport mare de putere. Modelul cu cremalieră și pinion oferă o forță de împingere 75,62 kN și o forță de de tracțiune de 88,96 kN, performanțe remarcabile pentru o gamă largă de aplicații subterane, obținute grație unui motor diesel cu turbocompresor Deutz® (55,6 kW) care respectă standardul US-EPA Tier 4 (UE Stage IIIB) doar cu un catalizator de oxidare diesel în locul tobei de eșapament, fără a necesita post-tratarea gazelor de evacuare, iar nivelul de zgomot nu depășește 87 dBA.

Foreza JT20 dispune de un mod automat de forare, ușor de configurat și de reglat, care ajută la reducerea substanțială a oboselii operatorului, la creșterea eficienței producției și a sculelor.

Funcția de asamblare coordonată sporește durata de viață a îmbinărilor țevilor de foraj prin potrivirea automată a vitezei căruciorului la turație, la asamblarea și dezasamblarea tijelor.

Cel mai bun sistem de ancorare din categoria sa, destinat unei utilizări intensive, care, alături de cele două stabilizatoare independente din spate, asigură o stabilitate extraordinară în timpul forării.

Foreza este echipată cu avansatul sistem Ditch Witch SaverLok® care asigură o conexiune etanșă și protejează împotriva uzurii și deteriorării atât țevile de foraj, cât și sistemul de antrenare.

Alte caracteristici suplimentare ale forezei JT20, care simplifică forajul și alezarea ulterioară a găurii, sunt:

tija de forare cu mandrină Ditch Witch HD TriHawk® și Powerhouse®, pentru fixarea capetelor de forare, care oferă o productivitate optimă în soluri dure și compacte, ca și în roci friabile,

cel mai performant sistem de control al vitezei de lucru,

un sistem automat de monitorizare a operațiunii de forare, care reduce turația motorului la ralanti după 15 secunde de inactivitate,

un sistem hidraulic simplificat, în care un rol important îl au pompele hidrostatice Sauer H1 și care permite forezei să funcționeze mai eficient în timp ce sunt utilizate mai multe funcții ale mașini,

un sistem de răcire avansat,

sistemele mecanice în mișcare nu necesită puncte de ungere, iar celelalte puncte zilnice de întreținere sunt grupate într-un spațiu ușor accesibil, pentru a simplifica întreținerea forezei, a reduce timpul de service și a crește perioada de funcționare,

debit de fluid de foraj superior forezelor concurente din aceeași categorie (113,55 l/min). Debitul ridicat de fluid de foraj permite instalarea conductelor de diametru mai mare și o performanță mai bună în diferite condiții de sol.

o telecomandă, opțional wireless, este disponibilă pentru manevrarea forezei din exteriorul cabinei, inclusiv pentru încărcarea / descărcarea țevilor de foraj.

Foreza JT20 este compatibilă cu sistemul de orientare HDD Subsite® Electronics TK RECON, inclusiv cu displayul Commander 7, utilizat pentru mai multă eficiență și o mai mare productivitate, la adâncimi de până la 33,5 m.

Noua post de lucru a operatorului este prevăzut cu un scaun ergonomic reglabil, pentru a reduce solicitarea operatorului și pentru a menține confortul operatorului pe întreaga perioadă de lucru. Pe ecranul LCD în culori sunt vizualizate toate informațiile necesare bunei funcționări a forezei pe șantier, inclusiv diagnosticarea motorului și a celorlalte sisteme. De pe scaunul său, operatorul are o vizibilitate excelentă asupra joncțiunii țevilor de foraj și a zonei de forare.