Noua unitate de foraj direcțional JT28 de la Ditch Witch

Putere și productivitate sporită pentru o durată extinsă de funcționare pe șantier

O dată cu dezvoltarea piețelor de construcții pentru instalarea de fibre optice și de utilități, au fost inițiate șantiere în zone urbane și rezidențiale strâmte. Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor HDD, Ditch Witch și-a îmbunătățit gama de platforme HDD cu cea mai recentă unitate de foraj direcțional din seria JT, noua foreză JT28. Cu o amprentă la sol de dimensiuni medii, aceasta a fost proiectată și construită pentru a asigura mai multă putere, o productivitate superioară și pentru a fi mai ușor de întreținut.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Noua unitate de foraj direcțional Ditch Witch JT28, concepută ca un înlocuitor modernizat al forezei JT25, care a fost introdusă pentru prima oară în 2013, menține amprenta predecesoarei sale, oferind în același timp mai multă putere, performanțe îmbunătățite și necesitând mai puține verificări de întreținere.

„La Ditch Witch, căutăm întotdeauna modalități prin care echipamentul nostru să fie mai potrivit pentru nevoile clienților noștri. Cu JT25 pe piață de peste șapte ani, pe baza feedback-ului direct al clienților, am reușit să identificăm punctele nevralgice ale operatorilor și să determinăm de ce au nevoie pentru a rămâne eficienți pe șantier ”, declara Cory Maker, manager de produs Ditch Witch HDD. „Rezultatul este o foreză actualizată, cu un design concentrat pe simplificarea vieții operatorilor și sporirea productivității, prin putere sporită, performanță îmbunătățită și cerințe de întreținere mai reduse”, continua el.

rsz_17076f8aa-fba4-42f7-863b-39bb35b08500

„Preluând tot ceea ce le place operatorilor la JT25, noul JT28 ridică ștacheta”, spunea Maker. „Cu o putere crescută, o productivitate excepțională și un design durabil pentru simplificarea întreținerii și a comenzilor sistemului, această mașină va ajuta operatorii să-și mențină productivitatea și eficiența și să îmbunătățească performanțele la locul de muncă.”

Foreza JT28 dispune de un sistem exclusiv de acționare prin rotație, ce dezvoltă un cuplu de 5 694 Nm și o forță de împingere / tracțiune de 124,6 kN. Sistemul oferă puterea și siguranța necesare pentru proiectele de instalare a țevilor cu diametrul de până la 30,48 cm (12 inci) pe lungimi de până la 152,4 m. Unitatea de foraj este pusă în mișcare de un motor diesel Cummins QSB4.5 (US-EPA Tier 4 / UE Stage IV) de 132 CP (97 kW) – cel mai puternic din clasa sa – ceea ce o face eficientă pentru o varietate de aplicații, de la instalarea de conducte de diametre mici și cabluri electrice sau de fibră optică, până la instalarea unor conducte de diametre mai mari, cum ar fi cele pentru transportul apei, gazului sau canalizare. Lățimea operațională mai mică oferă o manevrabilitate și o productivitate mai mari în spații înguste.

Caracteristicile cheie ale noii foreze JT 28 pot fi descrise în trei cuvinte: «Puternic. Productiv. Întreținere redusă.» „Am adăugat mai multă putere lui JT28, asigurând o creștere de 5 % a cuplului și o creștere de 4 % a forței de împingere / tracțiune”, a explicat Maker. „Acest lucru oferă operatorilor putere și performanțe sporite, necesare pentru a rămâne productivi și eficienți pe șantier.” Maker a remarcat, de asemenea, întreținerea simplificată a sistemului. „Mașina este proiectată cu puncte de întreținere zilnice într-o locație ușor accesibilă, care ajută operatorii să nu piardă un timp prețios pe activitățile zilnice de întreținere și să-și poată optimiza timpul acolo unde contează cu adevărat – pe șantier, ” a spus el în continuare. Totodată, sistemele mecanice în mișcare nu necesită puncte de ungere zilnice.
Mai mult decât simpla forță brută, foreza JT28 pune operatorul pe primul loc. Conceput pe baza feedback-ului direct al clienților, JT28 oferă cel mai bun confort din clasă, un nou afișaj LCD și o vizualizare superioară a tuturor funcțiilor mașinii – oferind o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat productivitatea.
Din punct de vedere estetic și ergonomic, operatorii vor aprecia designul modern al mașinii, de generație următoare, care urmează aceeași evoluție a celor mai recente unități de foraj direcțional de la Ditch Witch, pentru a spori confortul operatorului și pentru a ușura operarea platformei de foraj HDD. Stația de operare oferă posibilitatea de a alege un control cu un singur joystick sau cu joystick-uri duale, pentru mai mult control al lucrării de forare. Pe ecranul LCD sunt afișate date operaționale despre mașină, inclusiv diagnosticarea motorului și a altor sisteme. De pe scaunul său, operatorul are o vizibilitate excelentă asupra joncțiunii țevilor de foraj și a zonei de forare.

rsz_9a2879ec-4558-4296-9f9f-5c7c3a28046f
Sistemul simplu de încărcare a țevilor, dovedit în timp, cu un centru de de greutate mai coborât, ajută la creșterea stabilității forezei. În plus, sistemul de ancorare, destinat unei utilizări intensive, alături de cele două stabilizatoare independente din spate, asigură o stabilitate extraordinară în timpul forării. Cadrul de forare cu pivot dublu asigură unghiuri de intrare mai abrupte, fără ridicare șenilelor de la sol, iar funcția de asamblare coordonată sporește durata de viață a îmbinărilor țevilor de foraj la asamblarea și dezasamblarea tijelor, prin potrivirea automată a vitezei căruciorului la turație.
JT28 a fost proiectat și construit pentru a satisface nevoile tot mai mari ale antreprenorilor care lucrează cu deosebire pe piața de instalare de fibre optice și utilități. „Instalarea fibrelor optice continuă să fie forța motrice a industriei de producție a HDD-urilor. Odată cu dezvoltarea proiectelor de instalare a fibrelor 5G și pe măsură ce oamenii continuă să lucreze de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, observăm un aflux de proiecte de instalare de fibre optice atât în zonele urbane, cât și în zonele rurale”, a concluzionat Maker.