QUICK LOCK – Tehnologii de reparare locală a conductelor de apă şi canalizare

Cu toţii cunoaştem cât de neplăcute sunt lucrările de şantier aflate pe partea carosabilă, mai ales în zonele urbane. O serie întreagă de ambuteiaje în tr afic sunt generate, praf sau noroi iar de cele mai multe ori zgomotul picamerelor a sigură fundalul şi nu este vorba doar de atât.

Toate lucrările de săpătură efectuate cu scop de reparare a reţelelor utilitare slăbesc structura de rezistenţă a infrastructurii rutiere acolo unde sunt efectuate. Toate aceste lucrări nu creează doar discomfort sau probleme şi generează în acelaşi timp costuri foarte mari.

Multe din aceste intervenţii reprezintă lucrări de reparare a reţelelor de apă şi canalizare. Observând toate acestea, compania germană UHRIG inventează în 1999 primul sistem de reparaţie locală a conductelor de apă şi canalizare ce nu necesită săpătură. Acest sistem presupune manşonarea interioară a conductelor de apă şi canalizare folosind coliere din inox şi garnitură EPDM pentru etanşare. Având la bază un sistem mecanic  de blocare patentat UHRIG este singurul producător ce poate oferi această soluţie de reparare.

Principalele avantaje:201512815553_Quick-Lock - Sistema di risanamento condotte per diversi diametri

  • Instalarea se face doar cu ajutorul robotului de inspecţie CCTV şi a unui packer de montaj;
  • Durata unei reparaţii poate fi chiar mai mică de 1 oră;
  • Nu sunt utilizate răşini sau chimicale;
  • Rol de consolidare a conductei datorită inoxului utilizat;
  • Durata de viaţă medie 50 ani;
  • Utilizare în conducte cu diametre cuprinse între DN 150 mm şi până la 2.000mm;
  • Cele mai mici costuri totale.

Până în prezent au fost efectuate peste 50.000 de reparaţii în Europa, America şi China dintre care peste 700 doar în România. Instalarea se efectuează de către companii specializate ai căror tehnicieni au primit certificare. În România sistemul este disponibil prin importatorul TITAN TECHNIK AG şi poate fi instalat de către firmele certificate.