Randament sporit cu noua instalație de foraj direcțional Ditch Witch® AT32 All Terrain

Conceput pentru a crește eficiența operatorului, AT32 oferă putere și performanță maxime într-o amprentă compactă.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

De multe ori, contractorii de rețele de utilități sunt nevoiți să execute lucrări de foraj prin rocă tare. Pentru a veni în sprijinul lor, în sensul creșterii productivității, Ditch Witch a introdus pe piață noua instalație de foraj direcțional orizontal (HDD) AT32 All Terrain. Echipamentul de forare de dimensiuni medii nou proiectat înlocuiește vechiul echipament HDD AT30 și oferă o putere mai mare și o operare mai ușoară a sistemului pentru o eficiență și profitabilitate sporită a operatorului.

Pentru a ajuta antreprenorii să rămână productivi la locul de muncă, AT32 oferă un cuplu de rotație exterior de 5694 Nm și un cuplu de rotație interior de 1627 Nm, iar cu cei 142 kN forță de împingere și tracțiune, AT32 oferă acea putere și stabilitate necesare pentru eficientizarea instalațiilor HDD în condiții de foraj în soluri dure. Noua instalație de foraj direcțional orizontal este pusă în mișcare de un motor diesel Cummins® 4.5 de 115 kW (156,4 CP) care îndeplinește standardele europene de emisii Stage V.

Îmbunătățind și mai mult randamentul lucrărilor de forare, AT32 dispune de un nou sistem de încărcare a tijei care oferă operatorilor posibilitatea de a transporta 137,2 metri de țeavă de foraj AT în buncărul de alimentare – cu 30% mai mult decât vechiul AT30 – și de a introduce manual bucăți suplimentare de țeavă de foraj atunci când se descarcă buncărul.  În plus, pompa de fluid de foraj 70 GPM (265 l/min la 69 bar), cu putere mai mare, ajută contractorii să obțină performanțe maxime de la echipamentul lor de foraj, oferind un debit de fluid cu 40% mai mare pentru a ajuta operatorii să rămână productivi atunci când execută foraje mai lungi cu diametre mai mari. De asemenea, eficiența mai bună este asigurată cu mai puțină uzură a sapelor de foraj.

„AT32 este într-o clasă proprie”, a spus Jeff Davis, director de marketing pentru produsele Ditch Witch HDD. „Umple un gol pe piața HDD-urilor de dimensiuni medii, oferind în aplicațiile de forare forța maximă necesară, cu o amprentă la sol de dimensiuni normale. Rezultatul este o mașină mai accesibilă, compactă și multifuncțională, care oferă o productivitate sporită într-o varietate de șantiere rurale și urbane.”

AT32 urmează aceeași evoluție modernă a designului ca și cele mai recente instalații de foraj direcțional Ditch Witch, sporind confortul operatorului și ușurându-i operarea mașinii. De asemenea, designul consecvent ușurează acomodarea clienților actuali cu mașina și familiarizarea rapidă cu comenzile, caracteristicile și platforma operatorului, ceea ce sporește timpii de disponibilitate a mașinii.

O telecomandă wireless integrată oferă operatorilor posibilitatea de a configura instalația de foraj din afara cabinei, permițând astfel o poziționare mai precisă a mașinii pe șantier, pe locul de forare. Controlerul include mai multe moduri de deplasare pe sol, activarea independentă a stabilizatoarelor duble, a traversei cabinei, pivotului dublu, etc.

Instalația de foraj vine și cu sistemul de management al flotei Intel Orange™ de la Ditch Witch. Acest sistem oferă informații centralizate despre flotă și mașini, indicatori de întreținere și informații critice privind performanța pentru a ajuta operatorii să își monitorizeze mai eficient flotele, adoptând un comportament proactiv.

În lunile următoare, Ditch Witch plănuiește să lanseze JT32, un înlocuitor direct pentru actualul model JT30, destinat pentru șantierele cu tipuri de sol mai moi. Operatorii de foraj vor observa multe dintre îmbunătățirile găsite la AT32, cum ar fi mai multă putere și confort sporit pentru operator, toate concentrate într-o amprentă la sol compactă.