Rețeaua de termoficare a capitalei primește 1,6 miliarde de lei pentru reabilitare

Primarul General, Nicușor Dan, a semnat pe data de 10 noiembrie , la sediul Primăriei Capitalei, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, şi în prezenţa Premierului României, Ludovic Orban, contractul pentru finanțarea din fonduri europene a reabilitării sistemului de termoficare din București.

Primarul General, Nicușor Dan: „E vorba de un proiect în valoare totală de 1,5 miliarde de lei, dintre care aproximativ 87% fonduri europene nerambursabile, prin care vor fi reabilitați 212 kilometri de conductă din rețeaua primară.

În plus, Guvernul României – prin premierul Ludovic Orban – s-a angajat să contribuie separat cu 200 de milioane de euro pentru reabilitarea unei alte părți din rețeaua primară de termoficare, dar și cu demararea unui proiect pentru modernizarea producției de energie pentru termoficare, în cadrul ELCEN.

Parteneriatul dintre municipalitatea bucureșteană și Guvern presupune, de asemenea, continuarea investițiilor în eficientizarea energetică a clădirilor prin izolare termică.

“Pornesc deci acest mandat cu 4 proiecte importante pentru rezolvarea problemei căldurii și apei calde în București: două proiecte pentru reabilitarea rețelei principale de termoficare, un proiect pentru îmbunătățirea producției de energie termică și un proiect pentru termoizolarea blocurilor. Cu ajutorul bucureștenilor și în parteneriat cu administrația centrală, le voi duce la capăt.” – Nicușor Dan, Primarul General