ROMNED OPEN HOUSE 2016 – Mereu aproape de clienţi

În data de 1 octombrie am participat cu plăcere la Romned Open House, eveniment devenit deja o tradiţie pentru firma RomNed Industrial Foundation, dealer Vermeer în România.
Si anul acesta zeci de clienţi au dat curs invitaţie de participare la acest eveniment ce s-a desfăşurat la sediul companiei din Mogoşoaia.
Într-o atmosferă deosebit de călduroasă şi fără rigorile şi formalităţile care tind deseori să definească un eveniment de tip ”Open House” obiţnuit, participanţii au putut asista la prezentări şi demonstraţii de utilaje cu aplicaţii în segmentul de tehnologii trenchless precum şi în alte sectoare de activitate conexe.
Pentru cei mai curioşi din fire, reprezentanţii Romned şi ai firmelor partenere au fost permanent prezenţi pentru a oferi cât mai multe informaţi despre produsele existente la locaţie. Mai mult decât atât, cei prezenţi au avut posibilitatea de a testa anumite caracteristici ale echipamentelor expuse.
Pe lângă utilajele expuse în cadrul evenimentului de compania organizatoare, o serie de parteneri s-au alăturat, ca în fiecare an, evenimentului, cu standuri proprii. Ziua s-a încheiat în aceeaşi notă de bună dispoziţie, cu un moment de stand-up comedy realizat de maestrul Horaţiu Mălăele.

dsc08075       dsc08122

Echipamente expuse
Producătorul Vermeer a fost reprezentat de utilajul de foraj orizontal dirijat D24X40 II, sistemul de mixare MX240 sau tocătorul de crengi BC230XL, un echipament extrem de compact şi robust care poate toca material lemnos cu un diametru de până la 21cm.
Alături de tocător fost prezentă şi freza de buturugi SC252. Din gama Mini-skid-urilor s-au remarcat S800TX, echipat cu un motor Kubota diesel de 35 CP extrem de compact si puternic pentru clasa lui, precum şi S725TX , ambele echipamente fiind special concepute pentru a opera în spaţii foarte înguste. Mini-skid-urile pot fi echipate cu până la 58 de ataşamente. Cum Vermeer produce în acest moment peste 30 de modele de săpătoare de şanţuri (plecând de la cele mai mici, care pot săpa până la 1 m adâncime şi 20 cm lăţime şi ajungând la cele mai mari care pot săpa până la 4 m adâncime şi 1 m lăţime), evenimentul a găzduit şi trei dintre acestea – RTX250, RTX1250 şi RT650.
Printre exponate s-au putut remarca şi rachetele pneumatic Vermeer: din gama VPT-VPT200, VPT 400 (Expander 5) şi VPT5.25, precum şi un VHH 300. În categoria sistemelor de localizare pentru forajul dirijat au fost prezente noile DigiTrak F2 F5 ”Falcon” de la DCI, precum şi displayul tactil DigiTrak Aurora, care are rolul de a îmbunătăţi capacitatea operatorului de a monitoriza performanţele de forare.
Reprezentanţii producătorului olandez Cebo au expus echipamente de testare a noroiului bentonită, precum şi polimeri şi bentonită de producţie proprie. ICE (International Construction Equipment), parte a Dieseko Group a prezentat: PP400 CIOCAN VIBRATOR416, PP600 CIOCAN VIBRATOR815 şi CIOCAN VIBRATOR625 B. Nu în ultimul rând, Kaeser a expus compresoare aer cu generator, un motocompresor mobil cu şurub Kaeser M31 PE, precum şi un picon pneumatic.