Tehnologia Herrenknecht aplicată cu succes în România – Subtraversarea râului Mureş DN 800 mm cu fontă ductilă zăvorâtă

Expertiza tehnică acumulată în cei peste 20 de ani de experienţă, situează firma CALA în rândul companiilor de prestigiu care realizează foraj orizontal dirijat de mare anvergură. Politica firmei este de a oferi servicii de calitate pe termen lung şi în acest context am executat nenumărate lucrări, a căror lungime a fost cuprinsă între 300 ml – 2100 ml, având diametrele cuprinse între DN 150 mm – DN 800 mm, în baza unui Sistem de Management Integrat bine pus la punct.

La data apariţiei anunţului de licitaţie în septembrie 2014, decizia de a participa a fost una greu de luat având în vedere dificultatea lucrării ce constă în subtraversarea răului Mureş cu două conducte de aducţiune apă potabilă din fontă ductilă zăvorâtă DN 800 mm, de câte 500 ml fiecare şi execuţia a 4 cămine de vane DN 800 PN 25 şi altele 5 DN 150 PN 25.

Dar zarurile au fost aruncate odată cu depunerea ofertei şi ulterior câştigarea licitaţiei şi încheierea contractului de execuţie. Lucrarea a reprezentat pentru CALA o provocare datorită gradului ridicat de dificultate tehnică şi datorită faptului că era prima lucrare de acest tip din Europa de Est şi în România. Sigur din punct de vedere tehnic şi financiar a fost o mare provocare, la care am putut face faţă ca urmare a know – how-ului acumulat de-a lungul anilor şi a determinării de care a dat dovadă Echipa de Management.

Lucrările au fost grele şi pretenţioase solicitând la maxim competenţele şi profesionalismul specialiştilor noştrii, subtraversarea executându-se la 19 ml sub talvegul râului Mureş într-un sol dificil, fiind necesare lărgiri succesive de la DN 270 mm până la DN 1500 mm.

alba-1   alba-2

Acest proiect fost o premieră tehnică şi tehnologică nerealizându-se până în prezent lucrări de o asemenea complexitate şi tehnicitate, tocmai de aceea realizarea ei am fost trăită cu emoţie de toţi cei implicaţi de la simpli muncitori până la Managerul de proiect Ciprian Sasu, administratorul firmei Boca Daniel şi beneficiarul lucrării SC APA CTTA SA Alba prin directorul general V iorel Lazăr.

Realizarea acestei lucrări de anvergură evidenţiază capacitatea şi competenţa constructorilor români şi nu în ultimul rând performanţa tehnicii şi ingineriei româneşti, care din păcate suferă un proces de marginalizare în economia noastră.

 

cala
CALA CTFS SA
547485, Târgului 1, Râciu Mureş County, Romania
+40 265-307-600
+40 265-212-901
office@cala.ro
www.cala.ro