Tehnologie de construcție de canalizare fără om în șanț

ROBOTERR SEWERAGE™ – este o tehnologie nouă de construcție de canalizare fără om în șanț și fără panouri de sprijin, ce cuprinde două soluții tehnice patentate interdependente:

  1. Robotul de construcție de canalizare;
  2. Sprijinirea activă pentru șanțuri (tehnologie aferentă numai robotului).

 

  1. Robotul de construcție de canalizare este o soluție tehnică revoluționară ce execută toate operațiile pe care le face un muncitor în șanțul de canalizare, care nivelează automat nisipul în pantă, conform proiectului montează țeava și nivelează nisipul peste ţeavă. Acesta este introdus în șanț și este controlat de la suprafață cu ajutorul unei telecomenzi.

Avantajele tehnologiei

  • Siguranța muncii, prin faptul că nu mai este nevoie ca muncitorii să între în șanț;
  • Nu se mai folosesc panouri de sprijin (cu manipularea aferentă);
  • Eficiență prin viteza de execuție cu o precizie de nivelare ±1 cm.
  • Reducerea lățimii șanțului cu 30-40%, datorită faptului că nu se mai execută săpătura aferentă panourilor;
  • Reducerea cantității de nisip folosite cu 30-40%, deoarece nu se mai introduce panouri de sprijin;
  • Reducerea cantității de pământ excavate cu 30-40%.

Robotul de construcție de canalizare dispune de autonomie mare de lucru control de la distanță cu telecomandă și de o construcție solidă, în eventualitatea în care malul se prăbușește.

  1. “Sprijinirea activă” este un set de dispositive de sprijinire activă a malurilor unui șanț de canalizare. Aceste dispozitive aferente robotului sunt compacte și ușoare, fiecare putând fi asamblat și instalat în mai puțin de un minut de către un singur om.

Este obligatorie folosirea dispozitivelor de sprijinire activă a malurilor, pentru a reduce riscul de surpare peste robot. Sprijinirea activă trebuie folosită strict pentru protejarea robotului. Este interzisă folosirea sprijinirii active pentru protecția omului în șanțul de canalizare.