TRANSCO – producător de capete de forare HDD pilot

TRANSCO proiectează și produce o gamă foarte largă de capete de forare HDD pilot, pentru a se potrivi oricăror cerințe specificate de clienți, inclusiv pentru aplicații speciale. TRANSCO fabrică capete de forare HDD de înaltă calitate, încă din 1998. Acestea sunt utilizabile de la mini-platformele HDD până la maxi-platformele HDD, fabricate de de producători din întreaga lume. TRANSCO a dezvoltat o metodă pentru descrierea, analiza și compararea structurilor de tăiere a capetelor de forare cu diametre diferite, realizate de diferiți producători, care îi permite să facă modificări logice și să anticipeze funcționalitatea instrumentelor de tăiere. Instrumentele de tăiere sunt concepute pentru structuri geologice moi sau dure, putând asigura forarea rocilor de până la 200 Mpa, Cuțitele de tăiere sunt interschimbabile, putându-se schimba facil, grație unui sistem brevetat de siguranță și blocare.

TRANSCO a fost primul producător care a realizat capete de forare HDD pilot, de tip cilindru de extrudere, pentru forajul în structuri geologice dure, formate din pietriș cu dimensiuni mari, conglomerate sau roci. Suprafața netedă a corpului cilindric al capului de forare nu aderă la suprafața găurii de foraj și la rocile sfărâmate. Rezultatul este un cuplu de forare redus, o funcționare mai lină și o forare mai eficientă. Din anul 2007, TRANSCO a făcut ca acest design să devină un design standard pentru corpul tuturor capetelor de forare HDD utilizate pentru execuția găurilor de forare de la 26 la 72.

Utilizarea acestor capete de forare HDD pilot, de tip cilindru de extrudere, pentru execuția de lucrări de forare în formațiuni geologice variate a condus la observarea unor avantaje suplimentare. Stabilitatea corpului cilindric de extrudere în timpul operațiunii de forare asigură execuția unor găuri de foraj mai drepte și mai lungi. Datorită suprafeței netede întinse a corpului cilindric, în timpul rotației staționare nu se sapă în partea inferioară a găurii de foraj, iar pereții sunt mai netezi decât la găurile de foraj executate cu capetele de forare HDD tradiționale de pe piață, ceea ce asigură un coeficient de frecare mult mai redus la tragerea conductelor prin gaura de forare.

Livrare cu succes în Bulgaria

La două săptămâni de la expedierea din Australia, pe calea aerului, capul de forare HDD pilot, de tip cilindru de extrudere, de 64”, a finalizat recent în Bulgaria, cu succes, primul său foraj orizontal dirijat pe o distanță de 850 de metri, dintre care 70 de metri subtraversare pe sub râul Iskar. După o curățare rapidă, capul de forare a fost gata pentru următoarea operațiune de forare.