TRACTO deschide calea către viitorul construcțiilor subterane, înființând departamentul «Trenchless Development»

Fiind singurul furnizor complet de tehnologii trenchless, TRACTO oferă soluții avansate NO-DIG pentru toate domeniile de instalare și reînnoire a conductelor. De la inventarea forezei pneumatice GRUNDOMAT, acum vreo șaizeci de ani, producătorul german a avut o influență decisivă asupra industriei trenchless. «Trenchless Development» începe să transforme piața NO-Dig, iar acum avem ocazia să vedem cum TRACTO lucrează la conceptul de foraj autonom. Totodată, experiența de decenii a companiei nu este încorporată numai în produsele sale inovatoare. TRACTO își folosește know-how-ul acumulat de-a lungul timpului special pentru a dezvolta în continuare piața NO-DIG și a deschide o nouă cale pentru instalarea țevilor și conductelor, într-un viitor mai sustenabil.

Educarea publicului și a factorilor de decizie în domeniul ingineriei civile

Fiind complet convinsă de faptul că tehnologia trenchless este singurul răspuns la provocările infrastructurii moderne, TRACTO a înființat un departament central de dezvoltare – «Trenchless Development». Scopul declarat este de a dezvolta, promova și stabili în mod durabil construcțiile trenchless ca alternativă la ingineria civilă clasică atât la nivel internațional, cât și la nivel național. În cadrul departamentului, Stefan Schmitz este responsabil pentru Germania, Austria și Elveția, iar Thorsten Schulte pentru restul lumii. Pentru a spori gradul de încredere în tehnologie, specialiștii se concentrează pe o activitate educațională orientată către public și către factorii de decizie din domeniul ingineriei civile. Cu o serie întreagă de măsuri luate, aceștia demonstrează avantajele ecologice și economice ale tehnologiei NO-Dig.

Activități și servicii specifice pentru mai multe proiecte trenchless

Activitățile departamentului «Trenchless Development» de la TRACTO se adresează în principal operatorilor de rețele de utilități, planificatorilor, municipalităților și asociațiilor, serviciile variind de la:

  • Asistență pentru scrierea documentației tehnice a caietelor de licitații (metode trenchless pentru instalarea și reînnoirea conductelor)

  • Studii și informații de specialitate cu privire la avantajele tehnologiei NO-Dig

  • Sfaturi profesionale individuale cu privire la metodele și produsele NO-Dig, prin chat video

  • Seminarii web care explică utilizarea tehnologiei trenchless pentru domeniile actuale de aplicație.

Seminarele web gratuite vor evidenția efectul tehnologiei trenchless de economisire a resurselor în subiecte importante de actualitate, cum ar fi orașul inteligent, expansiunea fibrei optice și reînnoirea conductelor. Evidențierea aceste valori adăugate va fi făcută ca alternativă la metodele clasice de construcție cu șanț deschis.

De asemenea, pentru a se asigura că, în viitor, proiectele de construcție a conductelor sunt din ce în ce mai des realizate și scoase la licitație folosind tehnologia trenchless, Stefan Schmitz și Thorsten Schulte lucrează activ în diferite asociații și comitete internaționale pentru a configura standarde și reglementări globale în domeniu. În acest fel, nu numai clientul, ci întreaga industrie trenchless va beneficia în cele din urmă de constituirea departamentului «Trenchless Development» la TRACTO.