Trenchless Romania Conference & Exhibition EDITIA a 8-a, 6 Iunie Bucuresti

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune care prezintă tehnologiile de foraj orizontal dirijat pentru instalarea utilităților publice.

Evenimentul reunește an de an cele mai importante companii care activează în sectorul trenchless de la producători de echipamente de foraj la contractori si operatori de rețele.

Trenchless Romania completează tabloul evenimentelor internaționale de profil, și prin acesta dorim creșterea gradului de awareness pe piața din regiune, în ceea ce priveste folosirea tehnologiilor trenchless, care sunt pe de o parte mai economice, pe de altă parte mai rapide cu un grad minim de intruziune a mediului.

Am fost onorați să îl avem alături de noi în această ediție pe Klaus Beyer – International Director ISTT- Asociația Internațională pentru Tehnlogii Trenchless precum și pe Florian Burnar – Președinte Asociația pentru Proiecte și Fonduri Europene, precum si specialistii BERD ( Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) care ne-au prezentat planurile de investiții pentru România.

Începând din 2022 Trenchless Romania Club este singura entitate afiliată la Asociația Internațională pentru Tehnologii Trenchless (ISTT) și anul acesta a reprezentat cu mândrie comunitatea trenchless a țării noastre, în cadrul evenimentului EUROPEAN NO-DIG de la Berlin unde s-au reunit profesionisti din întreaga Europă pentru a dezbate și găsi soluții la provocările infrastructurii.

Programul conferintei a inclus două paneluri dedicate prezentarilor tehnice, în cadrul cărora peste 12 specialiști și experți în domeniu și-au expus ultimele noutăți din gama de produse. Evenimentul a oferit și posibilitatea de expunere si prezentare a utilajelor si produselor atât în zona de expoziție exterioară cât și interioară.

Primul panel de prezentări tehnice a fost deschis de Dymitr Ganew Petrow, Senior Sales Manager HERRENKNECHT, acesta a prezentat Mega proiectul de infrastructură european Tunel de Bază BRENNER. Tunelul de bază Brenner (BBT), aflat în plin proces de construcție, este un tunel de cale ferată drept și orizontal, cu lungimea totală de 55 de kilometri, care trece pe sub Pasul Brenner din Alpii Răsăriteni. Tunelul va uni localitățile Innsbruck (din Austria) cu Fortezza (din Italia), înlocuind o parte din actuala linie de cale ferată Brenner. Linia face parte din axa Berlin – Palermo a rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Reducerea impactului social și economic prin utilizarea tehnologiilor fără săpătură în proiectele de reabilitare a conductelor pentru apă potabilă, canalizare, gaze, agent termic și industriale a constituit subiectul central prezentării realizată de către Daniel Turza, Deputy Manager Blejkan Construct. Compania Blejkan Construct SRL este specializată în reabilitarea fără săpătură a conductelor de canalizare, apă, tehnologice și de gaze – și este parte a grupului BLEJKAN, lider pe piața de reabilitare fără săpătură din Polonia.

Partenerii celei de-a 8-a ediții Trenchless Romania Conference & Exhibition

INITIATOR – TRACTO

PLATINUM Herrenknecht

GOLDBlejkan Construct

SILVER -Imo con, Steinzeug- Keramo, Inoveco Expert

BRONZ SPONSORSBam Construcții , CTE Solution Utilaje Specializate

COFFEE BREAK SPONSOR – ABIKORP

CONFERENCE SPONSOR –DRILL ROCK TOOLS

Mobility Partener – PIAGGIO

Ziua ne-a fost îndulcită de Sweet Partner – Kandia Romania – ROM