UniCredit asistă Grupul TeraPlast în procesul de vânzare a diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc

UniCredit asistă Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, listată la Euronext Dublin și la Bursa de Valori din Londra. Tranzacția cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia și Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate ușoare și hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperișuri. Vânzarea include și filialele deținute integral, Cortina WTB S.R.L. și TeraSteel Slovakia SR.


Tranzacția, care se ridică la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale și este estimată pentru sfârșitul anului.

Această tranzacție complexă a avut loc într-un context de piață provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcțiilor. Prezența solidă a UniCredit pe piața finanțărilor corporative, precum și încrederea de care se bucură în sectorul de investiții bancare la nivel european, ne permit să oferim clienților noștri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoașterea pieței locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacție de o importanță semnificativă în industria construcțiilor confirmă, încă o dată, poziția de lider pe care UniCredit o are pe piața de M&A din România”, a declarat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înțelegere a business-ului și a culturii noastre organizaționale. Prin această tranzacție aducem plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Începând din martie 2020, acțiunile TeraPlast sunt listate sub indicele de referință BET..