Foraj Orizontal Dirijat TERRA-JET DJ 40

MOTOR PUTERNIC PERKINS DIESEL DE 175 CP

Construit în urma feedback-ului și informațiilor primite de la clienții noștri, DJ 40 reprezintă evoluția modernă a utilajelor de foraj orizontal dirijat îmbunătățite, proiectate de TERRA. Acționat de un motor PERKINS Diesel de 175 CP putere (Euro Stage 5), TERRA-JET DJ 40 are o forță de tragere și împingere de până la 18 tone, un cuplu de 8.000 Nm și o viteză maximă de rotație de 255 rpm. O combinație de care aveți nevoie pentru o productivitate remarcabilă la lucrările de foraje mari, pentru a lucra mai eficient, cu mai puține perioade de întrerupere.

TELECOMANDĂ WIRELESS

Instalarea și conducerea DJ 40 se realizează cu o telecomandă wireless. Acest lucru duce la o pregătire mai rapidă a șantierului și implicit a lucrărilor.

POMPĂ DE FLUID DE FORARE LA BORD

Pompa puternică de fluid de forare de 400 l/min, inclusă în utilaj, asigură forarea productivă pe distanțe mai

mari. Debitul poate fi reglat simultan cu tragerea, împingerea și rotația. Un senzor măsoară continuu debitul. Dacă rezervorul este gol, senzorul închide supapa, ceea ce duce la o durată lungă de viață a garniturilor din interiorul pompei de fluid de forare.

AUTOTORK (BREVETAT)

Motorul hidraulic – cu ax înclinat cu debit variabil – al caruciorului de foraj creează cuplu ridicat. Cuplul de 8’000 Nm și viteza de rotație a prăjinii de foraj de 255 rpm pot fi reglate și manual. În total sunt 11 trepte. Operatorul le reglează cu ușurință de pe afișajul cabinei (AutoTork).

SISTEME INTELIGENTE DE ASISTENȚĂ A FORAJULUI

Sistemele inteligente de asistenţă a forajului precum controlul împingerii, modul croazieră și controlul vitezei de forare fac forajul mai eficient și mai ușor. Operatorul se poate relaxa, utilajul face munca. Sistemul electronic de forare și lărgire ADBSe ajustează viteza de tragere în milisecunde în funcție de condițiile de sol.

CREMALIERĂ ŞI PINION

Împingerea și tragerea căruciorului de foraj sunt realizate printr-un sistem cu cremalieră și pinion. Acest sistem este fiabil și puternic. Două motoare cu pistoane radiale mișcă șaua de antrenare (18 tone).

DE REÎNCĂRCARE DJ 40 are 50 de prăjini de foraj la bord, fiecare cu lungimea de 4,57 m, ceea

ce rezultă însumat o lungime totală de forare de 230 m. Pentru o productivitate mai mare la forajele mai lungi, reumpleți magazia cu ajutorul sistemului unic de reîncărcare sau pur și simplu schimbați

magazia goală de prăjini cu una plină. Raza de curbură a prăjinilor premium de foraj este de 34 m.

CABINĂ CU SISTEM HANDS-FREE

DJ 40 are o cabină complet închisă care oferă confort superior pentru operator, cum ar fi un sistem integrat de tip hands-free pentru telefon, un sistem de control al climei și un mic frigider. Spațiul generos pentru picioare menține operatorii confortabili în timpul orelor lungi de muncă.

ACCES UŞOR ŞI DESIGN FACIL PENTRU SERVICE

Capota utilajului DJ 40 poate fi ridicată complet pentru acces ușor pentru întreținere și verificarea bunei funcţionări a acestuia. Capota este izolată pe interior, ceea ce duce la un nivel redus de zgomot la urechea operatorului.

RAMPĂ RABATABILĂ (BREVETATĂ)

DJ 40 este echipat cu o rampă rabatabilă de foraj. Rampa se poate înclina de la 19% la 38% (11° – 20°). Șenilele de oțel placate cu cauciuc rămân pe sol pentru stabilitate deplină.

CABINĂ BATANTĂ (HIDRAULIC)

Cabina utilajului DJ 40 poate fi mutată hidraulic de la 0° – 45°, chiar dacă operatorul se află în cabină. Această cabină, leader în industrie, plasează operatorul într-un unghi precis, oferind o vedere îmbunătățită asupra operațiunilor de foraj.