McConnell Dowell a setat un nou record mondial pentru tehnologia Direct Pipe

MTBM a setat un nou record mondial când a ajuns la o lungime de 1496.48m, cea mai lungă întindere de țeavă instalată prin metoda Direct Pipe. Echipamentul MTBM se află la stația de epurare a apelor reziduale din Watercare Bay din Whangaparaoa, Noua Zeelandă.

Echipamentul MTBM a fost utilizat pentru a înlocui o veche conductă de ieșire de 2,8 km iar contractorul McConnell Dowell a setat acest job site ca un nou record mondial. MTBM Herrenknecht în valoare de 6,2 milioane de dolari (5,8 milioane de dolari) a depășit recordul precedent de 1.495 de metri, stabilit anul trecut în Texas, SUA.

Tehnologia Direct Pipe este patentată de Herrenknecht și combină beneficiile tehnologiei de microtunnelling cu cele ale forajului orizontal dirijat (HDD). Aceasta presupune ca, într-o singură etapă și dintr-o singură parte, simultan cu execuția forajului, se instalează în sol o conductă prefabricată care va susține permanent gaura.

”A fost pentru prima oară când s-a folosit metoda Direct Pipe într-o aplicație din Noua Zeelandă. Astfel că nu am fost constrânși de metode tradiționale și am putut să aplicăm tehnologii în situații care nu au mai existat până atunci. Așteptările noastre au fost foarte mari în acest proiect și cu ajutorul echipei de la Herrenknecht am reușit să ne atingem toate obiectivele stabilite.”a declarat Chris Powell Project Manager McConnell Dowell.