Vermeer HDD University la cea de-a 7-a ediţie

Devenit deja o tradiție pentru piața trenchless din România, V ermeer HDD University a avut loc anul acesta între 2 și 4 februarie. Aflat deja la cea de-a 7-a ediție evenimentul reunește companii specializate în domeniul forajelor și subtraversărilor și operatori specializați, dornici să afle noutăți despre tehnologii, echipamente și exemp le de bune practici în industrie.

Romned Industrial Foundation Equipment acordă o atenție deosebită clienților și partenerilor săi. Astfel a luat naștere acum 6 ani Vermeer HDD University, un eveniment-concept menit să vină în sprijinul partenerilor de business. În cadrul evenimentului sunt prezentate cele mai noi tehnolgii pentru tehnica forajului orizontal dirijat, scule și echipamente pentru acest tip de foraj, lucrări practice, echipamente de detecţie și folosirea fluidelor de foraj. Într-un interviu exclusiv acordat de către Ron Van Dam, Director General Romned Industrial Foundation Equipment, am putut afla mai multe detalii despre ediția de anul acesta.

Trenchless Romania Magazine: Ce noutăți ați prezentant anul acesta la Vermeer HDD University?

Ron Van Dam: În fiecare ediție încercăm să aducem ceva nou, deși este destul de dificil având în vedere faptul că tehnologia nu se schimbă de la un an la altul. Scopul principal al evenimentului este de a-i învăța pe cei prezenți cum să lucreze corect cu echipamentele, să respecte anumite reguli de utilizare corectă și le arătăm proprietarilor companiilor că pot întreține mult mai bine utilajele din parc.

 

Trenchless Romania Magazine: Cui se adresează evenimentul?

Ron Van Dam: Şcoala este independentă, așa că nu intrăm prea mult în detalii despre Vermeer, este pentru toată lumea, toată lumea este liberă să participe, nu există nici un cost. Chiar dacă forezi cu un echipament Tracto-Technik, unul Ditch Whitch, unul chinezesc sau orice alt echipament esti tot binevenit aici. Nu spunem că echipamentele Vermeer sunt cele mai bune și că trebuie să o faci într-un anumit fel. Sunt doar trucurile principale ale tehnologiei HDD, asta încercam să explicăm în completarea la cum se întreţin utilajele, nu contează marca.

 

Trenchless Romania Magazine: Câţi participanți au fost la eveniment?

Ron Van Dam: La eveniment au luat parte 45 de participanți de la 32 de companii diferite. Sunt foarte interesaţi să participle și să afle ultimele noutăţi legate de aceste tehnologii.

 

IMG_8420Trenchless Romania Magazine: Au fost prezenţi și partenerii dumneavoastră?

Ron Van Dam: Ca în fiecare an, la eveniment au luat parte partenerii noștrii Benny Melse, Applications Specialist Vermeer EMEA, Michael Reinhart, Tracking Specialist DCI și Jaap Kommer, Drilling Fluid Specialist Cebo Holland.

 

Trenchless Romania Magazine: A fost și o demonstraţie, aţi lucrat efectiv cu utilajele sau a fost doar o parte teoretică?

Ron Van Dam: A existat și o parte de life training cu modul de lucru al utilajelor. La sediul nostrum dispunem și de un mic laborator astfel că am putut face teste cu fluidele de forare și am efectuat diferite măsurători. Cursul se încheie cu o testare practică pentru participanți; se formează 6 grupuri și fiecare grup trebuie să realizeze un proiect, iar la final se premiează cel mai bun proiect. Anul acesta premiul a fost câștigat de compania Beninstal.

 

Trenchless Romania Magazine: Care sunt beneficiile pe care le aduce acest eveniment companiei RomNed?

Ron Van Dam: De fapt nu organizăm acest eveniment pentru a avea beneficii, singurele beneficii la care putem spera este de a preda ceva și de a-i vedea valoarea. În timpul evenimentului nu vorbim de vânzări, nu încercam să câștigăm oamenii, de fapt în decursul a celor 2-3 zile nici nu se menţionează acest lucru. După eveniment observăm un mic boost deoarece participanţii observă ceva nou, au întâmpinat anumite probleme în anii trecuţi și apelează la Benny sau Michael pentru soluții. Evenimentul nu este realizat din perspectiva vânzărilor, o facem pentru formarea operatorilor. Avem participant care nu cumpără de la noi și sunt totuși bineveniţi.

 

Trenchless Romania Magazine: Participanţii sunt din toată ţara sau doar din București?

Ron Van Dam: În realitate din București sunt foarte puțini participanți, în București avem doar 3 companii de foraj, restul vin din toată România.

 

Trenchless Romania Magazine: Aţi observat o creștere în piaţă a companiilor care oferă servicii folosind tehnologia trenchless?

Ron Van Dam: Da, în fiecare an. În fiecare an avem între două și cinci noi companii de foraj. Este un semn că piaţa este în creștere. Deci putem observa o creștere de aproximativ 5-10% în rândul companiilor de foraj.